Herinneringen


Nettie Bromberg woonde en werkte in het Limburgse Eijsden en verkende het Israelische woestijnlandschap in haar reizen en kunst.
Nettie Bromberg bepaalde dat haar werk na haar dood naar Israel zou gaan.
Voor dit gebeurde liet de Nettie Steijns-Bromberg Stichting, die het werk beheert, alles fotograferen en op 8 mei 1991 opende een expositie in het Eijsdens gemeentehuis.
'Uit Eijsdens Verleden' wijdde hieraan een boekje, waarvoor familie en andere betrokkenen persoonlijke bijdragen schreven over haar leven en werk. Haar vrienden Appie Drielsma en Otto Treumann tekenenden hun persoonlijke herinneringen aan haar op. De bijdragen in dat boekje zijn de basis van deze website.
De bijdragen van vrienden vindt u via het menu hiernaast. Scroll naar beneden voor virtuele galerieën van haar werk. Hieronder foto's van plaatsen waar een groot deel van Nettie Brombergs leven zich afspeelde.


mesch


Huis Grijzegraaf 9, Mesch.
Dit huis was oorspronkelijk een café, toen Huubs ouders het kochten. Na het overlijden van de ouders Steijns was dit huis toebedeeld aan de broer van Huub, die het jaren heeft verhuurd.
In 1959 heeft Nettie dit huis gekocht, toen het vrij kon worden opgeleverd. Zij heeft het verbouwd en ingericht tot een aantal appartementen voor verhuur aan toeristen, met een atelier voor haarzelf op zolder. Huub deed de verhuur en had een kantoortje direct links naast de achteringang.
In 1961 zijn Huub en Nettie zelf ook in dit huis gaan wonen. Ze hebben toen het huis in de Stationsstraat verkocht. Vrienden en familie die bijdroegen aan het boekje over Nettie waren hier te gast.
In 1991 is het huis gekocht door de familie Bader-Algra, die het huis heeft gerenoveerd en verbouwd om er de Bader's Lodge in te vestigen voor logies en ontbijt. Enige werken van Nettie Bromberg zijn daar te bezichtigen.


atelier

Netties atelier in het huis te MeschKies een galerie

  • BenGurionGetekende portretten
  • MenuhinGeschilderde portretten
  • LochameiHaGetaotRassenwaan en onrecht
  • EijsdenEijsdens landschap
  • JeruzalemIsraelisch landschap
  • NegevWoestijn